Halott csecsemőt találtak a pécsi iskolapadláson

Vágólapra másolva!
Egy régi iskola padlásán találták meg hétfőn a szombat óta keresett csecsemő holttestét Mecsekszabolcsban. A Dunántúli Napló információi szerint a gyerek szombaton született, az anya az újszülöttet ezután feldobta az iskola udvaráról a padlásra.
Vágólapra másolva!

Egy régi pécsi iskola padlásán találták meg annak a csecsemőnek a holttestét, akit a születése, szombat óta kerestek - írja a Dunántúli Napló. A csecsemőt az után kezdték keresni, hogy az anya, aki otthon szülte meg őt, orvosi ellátásra szorult, és kórházba került.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt mondta, hogy a mentőket szombat reggel 8-kor riasztották egy szülő nőhöz Pécsre. A kiérkező mentők újszülöttet nem találtak a helyszínen, az anyát kórházba szállították. A Dunántúli Napló információi szerint az anya a szülés után a régi iskola udvaráról a padlásra dobta fel a csecsemőt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délelőtti közleménye szerint a rendőrséget szombaton értesítették a mentők, hogy egy húszéves nő a kórházba szállítása előtt szült, azonban a gyermek nem volt meg. A rendőrség ezután keresni kezdte a csecsemőt, és "másnap délelőtt egy pécsi, korábban iskolaként működő romos épületben megtalálták az elhunyt újszülöttet. A rendőrség az ügyben eljárást indított, szakértők bevonásával vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény" - írja a közleményben a Baranya megyei kapitányság.