Elátkozták az M1-es autópályát Győrnél

Vágólapra másolva!
Egymástól néhány száz méterre több baleset történt Győr előtt az M1-es autópályán, mintha elátkozták volna a területet. Először egy állapotos osztrák nő sodródott le a pályáról, majd négy, három, illetve két autó külön-külön balesetet szenvedett.
Vágólapra másolva!

Egymás után szenvedtek balesetet autósok egymástól néhány száz méterre Győr környékén az M1-es autópályán.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-kapitányság az [origo]-nak azt mondta, először fél hét körül egy osztrák nő szenvedett balesetet úgy, hogy járműve elhagyta a kijelölt sávot. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

A katasztrófavédelem az MTI jelentése szerint azt közölte, hogy egy állapotos osztrák nő vezette a pályát elhagyó járművet. A gyermeket váró asszonyt a tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki az árokba zuhant roncsból. A sérültet a győri kórházba szállították.

Fél órával később az M1-es ugyanazon szakaszán aztán négy autó is egymásba rohant. A katasztrófavédelem négy, a rendőrkapitányság szóvivője egy könnyebb sérültről számolt be. A sérültet a szóvivő szerint helikopterrel vitték kórházba, de elmondása szerint nem a sérülés súlyossága miatt, hanem mert a sok baleset miatt elfogyott a mentő, a helikopter pedig épp nem volt messze.

A szóvivő beszámolt még két balesetről is, amelyek szintén Győr környékén történtek az M1-esen. Onnan, ahol négy autó egymásba rohant, mintegy 300 méterre újabb három autó szaladt egymásba, majd a 119-es kilométerszelvénynél, újabb néhány száz méterre még két autó ütközött. A szóvivő hozzátette, hogy az utóbbi két esetről bejelentés alapján szerzett tudomást, így a pontos adatokat a helyszínelés során derítik ki.