Megfogták a biztonsági kamerákra utazó tolvajt

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy férfit, aki több biztonsági kamerát is ellopott nyáron a fővárosban. A tolvajról számos képet készítettek a kamerák. A férfi, akit hétfőn fogtak el, a kihallgatáson beismerte tettét, és azóta már előzetesbe került.
Vágólapra másolva!

Elfogott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy férfit és egy nőt, mert az elmúlt hónapokban több biztonsági kamerát is elloptak a fővárosban. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A nyomozás még júniusban indult, amikor ellopták egy vállalkozás külső biztonsági kameráját a ferencvárosi Viola utcában. Az már a nyomozás során derült ki, hogy az elkövető a nyáron más kerületekben is több hasonló bűncselekményt követett el egy nő segítségével. A legtöbb helyszínen az ellopás pillanatáig rögzítettek a kamerák, így rengeteg fénykép készült a férfiról - közölte a BRFK.

A felvételek segítségével a IX. kerületi kapitányság nyomozói azonosították még hétfőn a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A 30 éves gyanúsítottat még aznap elfogták, és be is ismerte a bűncselekmény elkövetését. A házkutatás során egy biztonsági kamerát foglaltak le a rendőrök. Kedden a férfi társát is elfogták, a nő szintén beismerte tettét.