Svájcba viszi takarítani a diplomásokat a foglalkoztatási szolgálat

Vágólapra másolva!
Közel egymillió forintos fizetésért szerzett állást több nyelveket beszélő, diplomás embernek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, háztartási segítőként dolgozhatnak majd Svájcban.
Vágólapra másolva!

Svájcba, háztartási segítő munkakörökbe tartott toborzást a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ), a legtöbb jelentkező a kilátástalanság, a fojtogató hitelek miatt döntött úgy, hogy hátrahagyva családját, több diplomával a zsebében kétkezi munkát vállal - írja a szerdai Magyar Nemzet.

A toborzást az NFSZ és az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja (Eures) hirdette meg, a várható havi bér 864 ezer-1 millió forint. A két-három évre szóló állás elnyeréséhez kiváló német-, angol- vagy francianyelv-tudásra, jogosítványra, pedagógiai vagy egészségügyi végzettségre volt szükség. A 250 jelentkezőből az állásinterjúra csupán 40-50 embert hívtak be. A lap cikke felhívta a figyelmet arra is, hogy Svájcban nemcsak a fizetések, de az árak is magasak, például az egy hálószobás lakások havi bérleti díja 800-900 svájci frank, azaz 192 ezer-216 ezer forint.