Motorosok vezethettek el a Seres-gyilkosság gyanúsítottjához

Vágólapra másolva!
A Heti Válasz Online értesülése szerint a rendőrség a motoroskapcsolatok révén jutott B. László nyomára, akit Seres Zoltán vállalkozó meggyilkolásával gyanúsítanak. A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfőn fogta el a férfit.
Vágólapra másolva!

A Hetiválasz.hu úgy tudja, a hétfőn egy budapesti étteremben elfogott B. László közeli barátja volt a 2002 januárjában a családjával együtt nyomtalanul eltűnt Radics Attila tárnoki vállalkozónak, ugyanahhoz a motoros társasághoz tartoztak. Akkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoportot hoztak létre, így próbáltak a háromtagú tárnoki család nyomára jutni, máig eredménytelenül.

Sajtóértesülések szerint a helyszínelő rendőrök vért és töltényhüvelyeket is találtak a használtautó-kereskedéssel és biztonsági cég üzemeltetésével foglalkozó Radics tárnoki házában - írja a lap. Szülei és testvére eltűnéséről az iskolából hazaérkező másik gyermek, a 14 éves nagylány értesítette a rendőröket. Feltételezhető volt, hogy nem rablógyilkosság, hanem emberrablás történt, de az elkövetők nem jelentkeztek, váltságdíjat nem követeltek. Több tanúvallomás utalt arra, hogy a család eltűnése után többen látni vélték Radics Attilát Budapesten, illetve Pécsen - írja a lap.

A Heti Válasz online úgy tudja, hogy az elmúlt hónapokban a P. Tamás és a V. László ellen indított nyomozás során őrizetbe vett személyek vallomásai alapján tudta a rendőrség azonosítani és a Thököly út egyik éttermének kerthelyiségében elfogni B. Lászlót. Sajtóhírek szerint azzal gyanúsítják, hogy ő vezette azt a motort, amelyről lelőtték Seres Zoltánt 1999-ben Tahitótfaluban. Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy a gyilkosság idején a férfi mellett ült a motoron az azóta eltűnt Radics Attila.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden közölte, hogy a TEK hétfőn elfogott egy magyar állampolgárt, akit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítanak az egykori vállalkozó és egy olasz állampolgár meggyilkolásával összefüggésben. Az NNI kezdeményezte B. László előzetes letartóztatását. Az MTI értesülései szerint a kényszerintézkedésről csütörtökön dönt majd az illetékes bíróság.