Schmitt sajnálja, hogy kihagyta az olimpiát

Vágólapra másolva!
Nem akart a középpontba kerülni a plágiumügyével, ezért nem utazott el a londoni olimpiai játékokra Schmitt Pál. A volt köztársasági elnök szerint a tv-ben többet látni a játékokból, de szomorú, hogy 1968 óta először nem lehetett ott.
Vágólapra másolva!

Nem akarta, hogy az olimpián másokat terheljen a plágiumügyével, ezért nem utazott ki Londonba Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök. Schmitt erről a Borsnak nyilatkozott kedden. Schmitt a lapnak elmondta, hogy 1968 óta ott volt minden olimpián, ezért hiányzott neki a londoni játékok hangulata, de azt elismerte, hogy a tv-ben sokkal többet lehet látni, mint a helyszínen. Schmitt azt is sajnálja, hogy kimaradt az olimpiai falu forgatagából, és azt mondta, ha ott lett volna, valószínűleg ő adja át kardozó Szilágyi Áronnak az aranyérmet.

Schmittet meglepte a nyolc arany, de nem akarta kiemelni a kedvencét, mindenesetre azt elárulta, hogy nagyon fontos volt a további szereplés szempontjából, hogy Szilágyi Áron korán megszerezte a csapat első aranyát, levéve ezzel a terhet a többiek válláról. Schmitt ezen kívül Risztov Éva úszását heroikusnak nevezte, valamint elmondta azt is, hogy nagy hatással volt rá a magyar férfi kézilabdázók győzelme Izland ellen.

Schmitt arról is beszélt, hogy egy-két hónapon belül lejár a plágiumügye miatt saját maga által kezdeményezett felfüggesztése, és visszaveszi a környezetvédelmi bizottságban betöltött vezető tisztségét, és ugyanúgy az egyetlen magyar NOB-tag lesz, mint eddig.