Negyedével kevesebb bűncselekmény a Szigeten

Vágólapra másolva!
Hétfő reggelig 224 a Szigeten történt bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre, ez több mint 25 százalékos csökkenés a tavalyihoz képest. Összesen 41 embert állítottak elő.
Vágólapra másolva!

A tavalyihoz képest több mint 25 százalékkel esett vissza a bejelentett bűncselekmények száma az idei Sziget fesztiválon - közölte a rendőrség hétfőn. A rendőrség közleménye szerint hétfő reggel 8 óráig 224 bűncselekményről érkezett bejelentés. A fesztivál ideje alatt 23 embert állítottak elő kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, köztük több külföldit, és 18, személyes szabadságot korlátozó intézkedésre volt szükség egyéb bűncselekmények elkövetésével összefüggésben.

A tavalyi évhez hasonlóan most sem érkezett feljelentés gépkocsilopással vagy -feltöréssel kapcsolatban. A zsebtolvajlások és a sátorból lopások száma is csökkent, 80-80 esetben jeleztek ilyet a rendőrségnek. A fesztiválra kihelyezett rendőrőrsön a nap 24 órájában álltak a látogatók rendelkezésre. Az egyenruhás és civil ruhás rendőrökön kívül Hollandia, Nagy-Britannia és Németország két-két rendőrrel képviseltette magát a Szigeten - közölte a rendőrség.