Korrupt rendőrök ellen irányulhat az átszervezés

Vágólapra másolva!
A rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka áll, hanem a döntéshozók így akarnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben - írta a hétfői Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A múlt héten a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztályának szervezett bűnözés elleni osztálya jogutód nélkül megszűnt. Samu Attila, a Belügyminisztérium miniszteri főtanácsosa közölte a lappal, az átszervezés az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni, illetve gazdaságvédelmi főosztályát jelenleg még nem érinti, annak tagjai augusztus 31-ig a helyükön maradnak. Így Portik Tamás vállalkozó és társai ügyében ugyanazok folytatják a vizsgálatot, akik korábban is.

A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásból származó értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy az átszervezés elrendelői úgy gondolták, az említett egységek munkatársai közül jó néhányan haszonélvezői lehettek a történteknek. Mivel sokuk ellen nincs bizonyíték a jogellenes tevékenységre, így szabadulnak meg tőlük. Az átszervezésnek ugyanakkor az is célja lehet, hogy egyes, a korrupciós ügyekben érintett, eddig meg nem gyanúsított rendőrök ellen könnyebben lehet úgy bizonyítékokat gyűjteni, ha megszűnnek azok a kapcsolataik, amelyek védetté tették őket.

A rendőri korrupcióval terhelt Vizoviczki-ügyről itt, a nemrég elfogott Portik Tamás ügyeiről itt olvashat bővebben.