A beakadt kötél miatt zuhant le a vitorlázógép Kecskéden

Vágólapra másolva!
A szakértők szerint nem vette észre, hogy egy kötelet húz maga után az a pilóta, aki a vitorlázó repülőjével a kecskédi tóba zuhant vasárnap. A 300 méter hosszú kötél beakadt valamibe, ez okozta a balesetet.
Vágólapra másolva!

A balesetet vizsgálók feltételezése szerint a korábban elvágott csörlőkötél beleakadt valamibe, ezért zuhanhatott horgásztóba egy Kecskédről felszállt Pirat SZD 30-as vitorlázógép vasárnap - közölte hétfőn a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője.

Bajkó Erika tájékoztatása szerint a csörlőzés befejeztével a csörlőkötél eddig tisztázatlan okból nem vált le a repülőgépről, ezért azt szakszerűen levágták. A pilóta viszont nem észlelhette, hogy 300 méter hosszú kötelet húz magával, mert folytatta a repülést.

A gép azok után csapódhatott a vízbe, hogy a kötél beleakadt valamibe. A KBSZ információi szerint a pilóta rendelkezett érvényes szakszolgálati engedéllyel, és ezen a típuson ez volt az első repülése. Fehér Ádám, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese vasárnap elmondta, a gépen csak a pilóta utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett, és megfigyelésre a tatabányai kórházba szállították.