A Szigeten is kábítószert kerestek a rendőrök

Vágólapra másolva!
Tizenegy embert, köztük több külföldit előállítottak. Tablettákat és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak náluk.
Vágólapra másolva!

Összesen tizenegy embert állítottak elő a Sziget fesztiválról szombaton a rendőrök, közülük tíznél kábítószergyanús anyagot találtak, egy embert pedig azért fogtak el, mert ellenszegült a jogszerű intézkedésnek.

Szombat hajnalban három külföldi férfit fogtak el a rendőrök a Sziget fesztivál területén, mert a ruházatuk átvizsgálása során különböző kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Összesen kilenc alufólia-csomagot, benne kábítószergyanús növényi törmelékkel, egy műanyag tasakot hat és fél szem, kék színű kábítószergyanús anyaggal, egy nejlonzacskót, benne százhuszonegy világossárga színű "smile" mintázatú tablettát, egy nejlonzacskót, benne ötvenhat, zöld színű növényi törmeléket tartalmazó pakettet, tizenegy rózsaszínű tablettát és három fehér színű golyót találtak a rendőrök.

Szombaton a késő esti órákban újabb hét embert állítottak elő a rendőrök. Az egy magyar állampolgár és hat külföldi férfi ruházatából, illetve csomagjaikból szintén sokféle kábítószergyanús anyag került elő. Egy külföldi férfit jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt állítottak elő.

Az előállítottakkal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egy emberrel szemben szabálysértés elkövetése, tíz emberrel szemben kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.