Alig van tennivalójuk az adóellenőröknek a Szigeten

Vágólapra másolva!
Sokkal kevesebb szabálytalanságot találnak a Sziget Fesztiválon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei. Volt olyan nap, hogy csak két szabálytalanságot találtak.
Vágólapra másolva!

Kevesebb a szabálytalanság a Szigeten, mint a megelőző években - állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az eddigi ellenőrzések alapján. A NAV emberei minden nap járják a Szigetet, ellenőrzik a vendéglátó-ipari egységeket, próbavásárlásokat végeznek. Előfordulnak ugyan szabálytalanságok, de összességében nagyon sokat javult a helyzet az előző évekhez képest. Volt olyan nap, amikor csak két szabálytalanságot találtak az ellenőrök.

A leggyakoribb szabálytalanság, hogy az eladók nem adnak nyugtát, vagy hogy bizonyos termékekről nem áll rendelkezésre a helyszínen az eredetet igazoló számla vagy bizonylat. A revizorok tavaly száztíz ellenőrzést végeztek, de már akkor is csak kisebb szabálytalanságokat találtak.

A NAV-nak külön sátra is van a szigeten, ahol adó- és vámkérdésekben segítenek az érdeklődőknek, de elsősorban játékokkal várják a szigetlakókat. Az ide 100 nyugtát hozó fesztiválozók ajándékot kapnak, és akár egy söralátéten is elkészíthetik a "szigetbevallást".