Görög kábítószercsempészt fogtak Röszkén

Vágólapra másolva!
Félmázsányi marihuánát akart átcsempészni a röszkei határátkelőn egy görög férfi egy átalakított személyautóban. Idegessége tűnt fel az útlevélkezelőnek.
Vágólapra másolva!

Egy görög személyautóban elrejtve próbáltak Magyarországra csempészni fél mázsa marihuánát a röszkei határátkelőhelyen, a kábítószer-kereső rendőrkutya azonban felfedezte az elrejtett drogot - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. A rendőrség tájékoztatása szerint a csütörtökön este belépésre jelentkező görög állampolgárt ellenőrző útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a férfi izgatottan viselkedik, és azt is észrevette, hogy az autót vélhetően átalakították, ezért félreállíttatta a járművet.

A kábítószer-kereső rendőrkutya jelzett is, ezért a rendőrök a pénzügyőrök bevonásával megbontották az autót. Ekkor került elő a csomagtartó alóli rejtekhelyről 45 csomag, összesen közel félmázsányi, mintegy 70 millió forint piaci értékű marihuána. A 38 éves görög férfit a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették, kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.