Tarlós döntött a fővárosi buszok kék színéről

Vágólapra másolva!
A budapesti buszok egységes, égszínkék színezéséről Tarlós István főpolgármester döntött több alternatíva közül, belső konzultációkat követően - írja a Népszabadság György Istvánra hivatkozva. A főpolgármester-helyettes szerint a budapestiek meg fogják majd szeretni az esztétikus és friss színt.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester választotta ki több alternatíva közül az égszínkék változatot - írja csütörtöki számában a Népszabadság György István főpolgármester-helyettesre hivatkozva.

A fővárosi buszok új, egységes színéről korábban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azt mondta, hogy azzal semmibe veszik Budapest tradícióit, ráadásul a városképbe sem illeszkedik. A VEKE szerint a színről a Fővárosi Közgyűlésnek kellene döntenie (ami előtt ötletpályázatot kellene hirdetni), nem pedig Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatójának.

György István főpolgármester-helyettes ugyanakkor azt mondta a lapnak, hogy a szín kiválasztásának feladata nem a közgyűlés feladat-, illetve hatásköre. Szerinte nem furcsa, hogy a színről Tarlós István hozta meg a döntést belső konzultációk alapján. Felidézte, hogy az Alstom metrókocsik fehér színéről annak idején Demszky Gábor akkori főpolgármester döntött. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy szerinte az új égkék szín modern, esztétikus és friss, és biztos benne, hogy a fővárosiak meg fogják szeretni.