Kommandósok törtek rá az ozorai fesztiválozókra

Vágólapra másolva!
Több tucatnyi kommandós ruhába öltözött rendőr jelent meg az Ozorai Fesztiválon - értesült az [origo] fesztiválozóktól. A Belügyminisztérium megerősítette a hírt, részleteket későbbre ígért.
Vágólapra másolva!

Az [origo] értesülése szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai razziát tartottak a Fejér megyei Ozorán, ahol épp egy fesztivált tartanak. Az ott szórakozóktól úgy tudjuk, legalább száz géppisztolyos kommandós jelent meg a rendezvényen kutyákkal. "Voltak, akik megijedtek, de a fesztivál megy tovább" - mondta az [origo] kérdésére az egyik szervező, aki hozzátette, hogy a rendőrök szokásos ellenőrzést tartottak, szúrópróbaszerűen vizsgálták az embereket. A szervező nem tud róla, hogy elvittek volna-e bárkit, mert hatalmas a fesztivál területe. Becslése szerint több mint ötven rendőr vett részt az akcióban, többségük este fél hatra már elhagyta a fesztivál területét, de néhány még ott maradtak.

A Fejér Megyei Rendőrkapitányság nem kívánta kommentálni az értesülést, a Belügyminisztériumhoz irányítottak minket. A Nemzeti Nyomozó Irodát egyelőre nem értük el, a Belügyminisztérium viszont megerősítette a rendőrségi akció tényét. Részleteket későbbre ígértek. A Terrorelhárítási Központ nem vett részt az akcióban - mondta a TEK szóvivője az [origo]-nak.

A fesztivál Facebook-oldalán több kommentben is írnak a rendőrségi akcióról, van aki azt írja, "úgy hallottam, hogy a fesztiválozókat nem bántják, csak drogot keresnek". Egy másik szemtanú úgy látta, hogy vittek el a rendőrök "külföldinek látszó" embereket.

Az Ozora melletti Dádpusztán 1999-ben a teljes napfogyatkozást ünnepelték egy zenei fesztivállal, amelyen akkor több ezren vettek részt. A rendezvény emlékére öt évvel később Sonar Plexus néven rendeztek fesztivált, amelyet azóta - már Ozora Fesztivál néven - minden évben megtartanak. A rendezvényt főleg a pszichedelikus, elektronikus tánczene rajongói látogatják.

A fesztivált az idén augusztus 7. és 12. között rendezik meg.