Leváltotta Pintér a nyomozóiroda vezetőjét

Vágólapra másolva!
A belügyminiszter visszavonta a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, Csizner Zoltán vezetői megbízását - közölte a Belügyminisztérium szerdán. Csütörtöktől Bucsek Gábor vezeti a szervezetet, amelyet szeptemberben a tervek szerint beolvasztanak a Készenléti Rendőrségbe.
Vágólapra másolva!

"A személyzeti intézkedésre a rendőrség átszervezésének keretében került sor" - fogalmazott a Belügyminisztérium szerda délutáni közleményében, amelyben tudatta, hogy a belügyminiszter leváltja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjét.

Az NNI eddigi vezetője, Csizner Zoltán az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományába került. A szervezet új vezetője pedig egyik beosztottja Bucsek Gábor, aki korábban a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál is dolgozott.

Az NNI nem sokáig fog önállóan működni: a Belügyminisztérium július közepén közölte, hogy összevonja a Nemzeti Nyomozó Irodát és a Készenléti Rendőrséget. Papp Károly, a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos ez után azt mondta: "szervezeti elemként a Nemzeti Nyomozó Iroda szeptember elsejével a Készenléti Rendőrségbe integrálódik", és a beosztottak napi tevékenységének a meghatározása, nyomon követése a Készenléti Rendőrség parancsnokának a hatáskörébe kerül majd.