Kigyulladt a Pull and Bear az Arénában

Vágólapra másolva!
Kiürítették a budapesti Aréna Plazát, miután kigyulladt a Pull and Bear ruházati üzlete szerdán. Nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy 500 négyzetméteres földszinti ruházati bolt az Aréna Plazában szerda délelőtt, személyi sérülés nem történt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté azt mondta, az elsődleges információk szerint a tüzet egy elektromos berendezés hibája okozta, a telepített tűzvédelmi berendezések megfelelően működtek, a kiérkező tűzoltóknak már csak az áruházat kellett kiüríteniük.

A tűz a bolt nyitása előtt keletkezett, személyi sérülés nem történt, jelenleg a pláza átszellőztetését végzik a tűzoltók. Az MTI úgy tudja, hogy a Pull and Bear üzlete gyulladt ki, és kismértékben a pláza területére is átterjedtek a lángok.

A Portfolio.hu nem hivatalos értesülése szerint a zárt rácsok mögött dolgozó takarítók porszívójának zárlata okozta a tüzet. Majd beindult az úgynevezett sprinkler, ami egy beépített, önműködő, vízzel oltó zuhanyberendezés. A takarítók a kulcsokat a raktárban tartották, amit nem tudtak kihozni, így a ráccsal lezárt épületből nem tudtak kiszabadulni addig, amíg a Aréna emberei nem feszítették fel kívülről a menekülési utat jelentő rácsokat.