Két hétre lezárják a budapesti Erzsébet teret

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől két hétre lezárják az Erzsébet teret a főutcaprogram garanciális javításainak elvégzése miatt, a BKV több járata is terelt útvonalon közlekedik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t szerdán. 
Vágólapra másolva!

Az első ütemben augusztus 24-ig lezárják az Erzsébet teret, a Petőfi Sándor utca és a Bécsi utca azonban járható lesz. Ebben az időszakban nem lehet majd parkolni a téren a Harmincad utca és József Attila utca közötti szakaszon. A Károly körút felől a József Attila utca, illetve ezen keresztül a Lánchíd nem lehet majd megközelíteni a megszokott Harmincad utca - Erzsébet tér útvonalon keresztül, a BKK kerülőútvonalnak a Bajcsy-Zsilinszky út - Bank utca - Széchenyi utca - Nádor utca - József Attila utca útvonalat vagy a Margit híd igénybe vételét javasolja.

Változik az Erzsébet teret érintő 15-ös és 115-ös, valamint a 16-os és 105-ös járat menetrendje is; a 15-ös és 115-ös buszok a Kálvin tértől a Bank utcáig terelve közlekednek, nem érintik a Kálvin tér, Ferenciek tere, Szervita tér és Erzsébet tér és Hercegprímás utca megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatokra a 9-es, illetve 109-es autóbuszok megállóiban lehet felszállni.

A 16-os buszok nem tudják megközelíteni a Deák téri végállomásukat, ezért a buszok a József Attila utcából balra a Sas utcába fordulnak, végállomásuk az Arany János utcai metróállomásnál lesz. Indulásukat követő első megállójuk az ideiglenes Deák Ferenc tér megállóhely lesz a József Attila utcában a Hercegprímás utca kereszteződése előtt.

A 105-ös buszok az Apor Vilmos tér felé nem érintik a Deák téri megállót, helyette a József Attila utcában a Hercegprímás utcánál állnak meg.

A kivitelezés további ütemeiről és a kapcsolódó lezárásokról, forgalmi változásokról a BKK később ad tájékoztatást.