Diónyi jégdarabok zúdultak Kazincbarcikára

Vágólapra másolva!
Jégeső zúdult Kazincbarcikára szombat este, a felhőszakadás a környékbeli településeken is károkat okozott. Sajószentpéteren egy családot ki kellett telepíteni otthonából.
Vágólapra másolva!

Diónyi, sőt annál nagyobb jégdarabok is estek szombaton kora este az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a Sajó folyó mentén vonult a zivatar, érintve az ottani településeket.

Kazincbarcikán körülbelül 10 percig tartott a jégverés, utána már csak kisebb szemű jég és eső esett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Edelény, Berente, Alacska, Sajóivánka, Sajóvelezd és Sajószentpéter településeket érintette a zivatar, volt, ahol megrongálta a palatetőket, és fákat döntött ki.

Sajószentpéteren egy kilencfős családot ki kellett költöztetni a vihar miatt megrongálódott otthonából, az önkormányzat helyezte el őket, és ellátásukról is gondoskodik. Sajóivánkán pedig a szél kettétört egy oszlopot, a vezetéket csak a "lélek" tartja, az áramszolgáltatók útban vannak a helyszínre - közölte a katasztrófavédelem ügyeletese. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki.