Négyen pályáznak Lázár János helyére

Vágólapra másolva!
A határidőig négyen jelentkeztek a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra. A fideszes alpolgármester és Lázár János korábbi MSZP-és ellenfele mellett egy jobbikos vállalkozó és egy független jelölt is indul.
Vágólapra másolva!

Négy jelöltet vett nyilvántartásba a szeptember 2-i hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásra a határidő lejártáig, péntek délutánig a helyi választási bizottság - derül ki a testületnek az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott határozataiból. A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő Almási István.

Az MSZP Kis Andreát, a párt önkormányzati képviselőjét, a Jobbik Kovács Sándor vállalkozót indítja a posztért. Nagy László, a Magyarok Szövetsége Egyesület elnöke pedig független jelöltként vesz részt a választáson.

Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.