Megint kábelt loptak egy HÉV-vonalon

Vágólapra másolva!
Péntekre virradóan ismét kábellopás történt egy HÉV-vonalon, emiatt 10 órától a 6-os vonal Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere közötti szakaszát lezárják. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a kábeleket Dunaharaszti és Milleniumtelep között lopták el, ezzel az előzetes adatok szerint mintegy egymillió forintos kárt okoztak, de a pontos kárfelmérés még tart. A betáplálási kábel pótlása miatt délelőtt rendkívüli vágányzár lesz, ezért 10 órától várhatóan délig Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere megállóhelyek között HÉV-pótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Csütörtökön is történt kábellopás, akkor mintegy 15 millió forintos kárt okoztak a 8-as HÉV és a 61-es villamos vonalán a tolvajok, ezért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlottak fel: 250 ezer forintot azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információkat szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a vezetékeket.

A BKK pénteken ismét azt kérte, hogy ha bárkinek bármelyik lopással kapcsolatban érdemi információja van, az hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Összesítésük szerint az elmúlt években heti két-három alkalommal történt kábellopás, ez azonban az utóbbi néhány hónapban ennél sokkal gyakoribbá vált. 2010-ben 219 millió, 2011-ben 113,5 millió forint volt a lopási kár, 2012-ben pedig csak az első félévben eddig közel 110 kábellopás történt, a rongálások helyreállítási költsége pedig megközelítette a 200 millió forintot.