Kiloptak egy GPS-t egy mentőautóból Pesten

Vágólapra másolva!
Betörték az ablakát, és kilopták a GPS-t, illetve a sofőr táskáját abból a mentőautóból, amely a Péterfy kórházhoz vitt egy beteget. A kocsit akkor törték fel, amikor a személyzete bevitte a beteget a kórházba.
Vágólapra másolva!

Elloptak egy műholdas helymeghatározót egy mentőautóból péntek este Budapest VIII. kerületében. A jármű a Fiumei úti baleseti központ előtt állt - közölte az Országos Mentőszolgálat.

A mentőautóval épp egy fejsérülést szenvedett embert szállítottak a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba. Mire a mentők az ambulanciáról kiértek az autóhoz, valaki betörte a Ford Tranzit egyik üvegét, és ellopta a GPS-t, valamint a sofőr táskáját, amelyben a járművezető személyes tárgyai voltak. Az ügyben feljelentést tettek.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője szerint az autó hétfőig biztosan kiesik a forgalomból a javítás miatt, másik GPS-t pedig nem tudnak bele szerezni. Nem minden mentőautóban van műholdas helymeghatározó, mivel ez nem számít alapfelszerelésnek, hanem különböző szervezetek adománya. Az eset után a II. kerületi polgármester felajánlotta, hogy pótolják a GPS-t.