Nem jár a HÉV péntek délelőtt Mogyoród és Gödöllő között

Vágólapra másolva!
A csütörtök hajnali kábellopás kárait állítják helyre, emiatt nem fog járni a HÉV Mogyoród és Gödöllő között péntek délelőtt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják majd.
Vágólapra másolva!

Nem jár a 8-as HÉV péntek reggeltől várhatóan délután fél háromig Mogyoród és Gödöllő között, a kábellopás miatt szükséges helyreállítás idején - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK szerint a rendkívüli vágányzár ideje alatt a HÉV szerelvényei csak az Örs vezér tere és Mogyoród között járnak majd, onnan a végállomásig pótlóbuszok szállítják az utasokat. A központ szakemberei ebben az időszakban végzik a csütörtök hajnali kábellopás okozta károk felszámolását.

Csütörtökre virradóra 15 millió forintos kárt okoztak kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik értékelhető információval segítik az elkövetők felderítését, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a kábeleket.