Kigyulladt egy iskola teteje Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Két tetőszigetelő munkás enyhe füstmérgezést szenvedett, amikor kigyulladt egy iskola teteje Nyíregyházán. A nagy füsttel járó tüzet hamar megfékezték a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete csütörtökön Nyíregyházán. A borbányai városrész háromszintes iskolájának bejárat feletti részén, 200 négyzetméteren pusztított a tűz. Két ember enyhe füstmérgezést szenvedett, ők szigetelési munkálatokat végeztek a nyári vakáció miatt üresen álló iskola tetején.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a munkások riasztották a tűzoltókat, akik hamar megakadályozták a nagy füsttel járó tűz továbbterjedését az épület többi szárnyára, de a tetőfedő anyag alatti üveggyapot sok helyen még mindig füstölög.

A tűzoltók a munkaterületről több gázpalackot is levittek, hogy megakadályozzák esetleges robbanásukat. Hogy teljesen elolthassák a helyenként izzó gyapotot, vissza kell bontani az érintett tetőrészt is, ezt meg is kezdték a tűzoltók. A nyíregyházi tűzoltókat egy hajdúnánási egység is segítette. A tűzoltás utómunkálatai az esti óráig is elhúzódhatnak.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa szerint a két enyhe füstmérgezést szenvedő munkást megfigyelésre a helyi Jósa András Oktató Kórházba szállították.

Az iskolát 400 millió forintos költséggel most újították fel, a munkálatokból már csak a tető rendbe hozása volt hátra a szeptemberi iskolakezdésig.