EU-s pénzt kapott az EU-zászlóégető Novák Előd

Jobbik, EU, uniós zászlót égettek a Jobbik rendezvényén, Novák Előd
Vágólapra másolva!
Attól, hogy egy rendszert meg akarok változtatni, még lehetek annak a része - mondta a Magyar Nemzetnek a jobbikos Novák Előd. Novák korábban nyilvánosan elégetett egy uniós zászlót, a fotók bejárták a világsajtót. Korábban viszont elfogadott uniós pénzt: Brüsszelből összesen 3500 eurót utaltak neki, az EP-képviselő Szegedi Csanád keretéből.
Vágólapra másolva!

Az EU-ellenes nézeteiről ismert Jobbik-alelnök, Novák Előd - aki januárban nyilvánosan el is égetett egy uniós zászlót, és ez a lépése a világsajtóba is bekerült - több hónapon át kapott Brüsszelből pénzt. A Hvg.hu írta meg, hogy Novák két évvel ezelőtt öt hónapon keresztül összesen 3500 eurót (akkori árfolyamon csaknem egymillió forintot) kapott Brüsszelből. A pénzt Szegedi Csanád jobbikos európai parlamenti képviselő havi 21 ezer eurós keretéből utalták ki neki.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Novák Előd és az EU-zászló

Novák Előd a Magyar Nemzetnek erről azt mondta, valóban kapott pénzt, mert akkoriban Szegedi Csanád asszisztenseként dolgozott. Azt mondta, havi nettó százezer forintnál nem keresett többet, és a munkája nem sokkal azelőtt szűnt meg, hogy a Jobbik listájáról bekerült a parlamentbe. Szerinte ez nem összeegyeztethetetlen a markáns EU-ellenes nézeteivel, mert attól, hogy egy rendszert meg akar változtatni, még lehet annak a része.