Másfél milliárdos tendert nyert Némethné volt főnökének cége

Vágólapra másolva!
1,575 milliárd forintos, médiafeladatokra kiírt tendert nyert az IMG Inter Media Group Kft. A cég a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából végez majd belföldi feladatokat.
Vágólapra másolva!

Két, egyenként 1,575 milliárd forintos, médiafeladatokra kiírt tenderben hirdetett eredményt a Magyar Turizmus Zrt. A gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárásokat belföldi és külföldi médiafeladatokra írták ki.

A belföldit az egyedüli induló IMG Inter Media Group Kft. (IMG) nyerte, amely nem először jut ilyen megbízáshoz. Márciusban 800 milliós megbízást kapott a Miniszterelnökségtől, de a 2010-es kormányváltás óta több más állami megbízáshoz is hozájutott. Megkapta többek között az EU-elnökség 272 millió forintos lakossági kommunikációját, illetve nyert már a Magyar Turizmus Zrt. egyik korábbi, 2,4 milliárdos tenderén is.

Az IMG-t 2002-ben alapították, 2010 után Patonai Péter többségi tulajdonában van, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bankot vezette, és akkor került először a bankhoz Németh Lászlóné jelenlegi fejlesztési miniszter.

A Magyar Turizmus Zrt. külföldi feladatokra kiírt tenderét - médiastratégia-alkotás, médiatervezés és -vásárlás - a Mediaedge:cia nyerte el - írja a Kreativ.hu.