Újabb hajógyári-szigeti eltűnést minősített gyilkossággá a rendőrség

Vágólapra másolva!
Immár a harmadik, korábban már lezárt esettel kapcsolatban indított gyilkosság miatt nyomozást a BRFK a Hajógyári-szigeten eltűnt fiatalok ügyében. A rendőrség ezúttal Strehó Gergő ügyét porolta le, aki még 2006-ban tűnt el a szigeti Stúdió diszkó környékéről. A fiú szüleinek korábban azt mondták a rendőrök, hogy azért zárják le hat hónap után a nyomozást, mert semmi nem utal bűncselekményre.
Vágólapra másolva!

Újabb hajógyári-szigeti eltűnés miatt indított eljárást emberölés gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A szervezet bűnügyi életvédelmi osztálya a szigetről még 2006 februárjában eltűnt Strehó Gergő ügyében vette fel a fonalat, akinek szülei korábban hónapokig hiába próbálkoztak, hogy nyomozati üggyé nyilvánítsák fiúk eltűnését.

Az akkor 17 éves Strehó Gergő 2006. február 11-én éjjel, az akkor frissen nyílt Stúdió diszkóból való távozása után tűnt el, azóta nem adott magáról életjelet.

Strehó Gergely, a fiú édesapja az [origo]-nak korábban azt mondta, hogy hiába szállították az általuk megszerzett legapróbb információmorzsákat is a rendőrségnek, az ügyet hat hónapig sikerült életben tartaniuk, utána lezárták az eljárást.

A hozzátartozók meghallgatták a környékbelieket, plakátoltak mindenütt, megtalálták a taxist, aki odavitte a fiút, keresték a busz- és villamosvezetőket, próbáltak információhoz jutni a szigeten található szórakozóhelyeken is, de azt nem sikerült elérniük, hogy megvizsgálják az ott lévő térfigyelő kamerák felvételeit. A rendőrség akkori nyilatkozatai szerint nem volt olyan adat, ami arra utalt volna, hogy a fiú bűncselekmény áldozata lett.

Friss felhívásában a BRFK most mindazok jelentkezését várja, akik 2006. február 11-én a Hajógyári szigeten lévő Stúdió diszkóban tartózkodtak és emlékeznek Strehó gergőre illetve esetlegesen arra, hogy a fiút biztonsági őrök kísérték.

A Hajógyári-szigeten található mulatók közelében az elmúlt években több ember is eltűnt, de nyomozás korábban egyik ügyben sem indult. A BRFK két másik üggyel együtt azután vette elő az eltűnések aktáit, hogy júniusban őrizetbe vették a szigeten található szórakozóhelyek tulajdonosát, V. Lászlót, a budapesti éjszakai élet ismert alakját.

A BRFK múlt pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. Az ugyancsak Vizoviczki-érdekeltségbe tartozó Dokk nevű szórakozóhely két biztonsági őrét azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.