Előzetesben a Dokk két biztonsági őre

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a pénteken őrizetbe vett két férfit, akik a gyanú szerint bántalmaztak, majd a vízbe dobtak egy öntudatlan állapotban lévő fiatalt a Hajógyári-szigeten. A 21 éves fiú vízbe fulladt.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a bíróság annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akit a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében vett őrizetbe a rendőrség.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombati - nem jogerős - végzésében a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra rendelte el B. Ádám Ferenc és Z. Alfréd László gyanúsítottak előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyet emberölés bűntette miatt folytat ellenük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - tájékoztatott Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője a bírósági honlapon szombaton megjelent közleményben.

A végzés szerint a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés mértéke miatt "alappal kell tartani" attól, hogy szabadon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóság elől.

A bíróság kifejtette: a nyomozás kezdeti szakaszban van, és a korábbi közigazgatási eljárásban az összes addig fellelhető tanút kihallgatták, így esetükben nem állapítható meg, hogy befolyásolnák őket a gyanúsítottak. Ugyanakkor a rendelkezésre álló nyomozati anyagból az is megállapítható, hogy a gyanúsítottak megnehezíthetnék, veszélyeztethetnék a bizonyítási eljárást, ha felvennék a kapcsolatot a hatóságok által még be nem azonosított emberekkel, és tájékoztatnák őket az eljárás menetéről.

Vízbe dobhattak egy részeg fiatalt

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a rendőrök a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. A csütörtök hajnalban előállított férfiakat azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi biztonsági őrként dolgozott a szórakozóhelyen. Fülöp Valter elmondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de ellenük a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is a rendelkezésére állnak.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hozzátette, hogy ezzel az elfogással még csak "az első dominó dőlt el"; azt gondolják, a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hajógyári-szigetről 2006. február 12-én eltűnt Strehó Gergely és a 2006. június 3-án ugyancsak onnan eltűnt Rajnay Zoltán ügyében szintén tovább folytatja a büntetőeljárást.