Portik utasítására robbanthatott Jozef Rohác

Vágólapra másolva!
A Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított szlovák bérgyilkos hajthatta végre az Aranykéz utcai robbantást, Portik Tamás parancsára. Rohác ellen újra elfogatóparancsot adtak ki, hogy meggyanúsíthassák a robbantással is.
Vágólapra másolva!

Azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen - írja a Magyar Nemzet. Rohác ellen a közelmúltban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, ami előfeltétele annak, hogy a rendőrség meggyanúsíthassa a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantással, amellyel összefüggésben Portikék ellen is nyomoznak.

A Blikk információja szerint a rendőrség azt gyanítja, Rohácot Portik bérelte fel, hogy robbantson az Aranykéz utcában. Rohácot ugyanakkor még nem gyanúsították meg a robbantás ügyében, egyelőre csak a Fenyő-gyilkosság miatt van Magyarországon.

"Ügyfelemet minden gyanúsítás előtt ki kell kérni a szlovák hatóságoktól, ugyanis őt a Fenyő-gyilkosság miatt hozták Magyarországra, csak abban járhatnak el ellene" - mondta a Blikknek Rohác ügyvédje. Ehhez szükséges az elfogatóparancs újbóli kiadása, a kiadatási eljárás azonban hónapokig tarthat.

Rohácot tavaly februárban Szlovákiában európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe. Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én Budapesten, a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán egy piros lámpánál álló Mercedesében, az autó ablakán keresztül kilenc milliméteres sorozatlövő fegyverrel lőtték fejbe.