Vaddisznót kergettek ki a Balatonból

Vágólapra másolva!
A helyi vízi mentők űzték ki a Balatonból a zamárdi szabad strand vizébe gázoló vaddisznót, melynek feltűnése nagy riadalmat okozott a fürdőzők körében - írja a sonline.hu.
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint a zamárdi vízimentő-szolgálat tagjai a vasútig üldözték a vadat, amely azután eltűnt. Nincs messze a Balatontól a Brettyó, onnan baktathatott a strandra az állat.

Több zamárdi lakos hívta fel arra a figyelmet, hogy erre a nyáron több alkalommal is számítani lehet, hiszen a Brettyó vaddisznók tanyája lett. Ez az a zamárdi belterület, amelyet Natura 2000-es védelem alá vontak, azaz semmit sem lehet vele kezdeni az állat- és növényvilág védelmére való hivatkozással.

Egy hivatásos vadász szerint az élelemért körútra induló vaddisznó szárazság idején valóban máskor is feltűnhet a Balaton-parton, főleg, hogy még erdős részre sincs szükségük ezeknek az állatoknak, hogy egy ideig eléldegéljenek.

Emlékezetes: 2000-ben a siófoki Azúr Hotel strandján üldöztek vaddisznót, végül a szálloda udvarában rendőrök lőtték ki.