Négy kórházban ápolják a siófoki baleset tíz sérültjét

baleset Siófoknál, összeütközött két kisbusz, ketten meghaltak
Vágólapra másolva!
A hajnalban Siófoknál történt baleset összesen tíz sérültjét négy kórházban ápolják. Két kisbusz ütközött az M7-es autópályán, egy hatéves kislány és egy tízéves fiú meghalt.
Vágólapra másolva!

Négy kórházba, Székesfehérvárra, Kaposvárra, Siófokra és Veszprémbe szállították az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt baleset tíz sérültjét - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Karsay Kornél.

Egy magyar kisbusz hátulról nagy erővel nekiütközött egy, a külső sávban haladó román kisbusznak Siófok külterületén. Az egy óra körül történt baleset helyszínén az utat teljes szélességében lezárták, a forgalom reggel hat óra előtt indul meg. A balesetben a román kisbuszban utazók közül két gyermek - egy hatéves kislány és egy tízéves fiú - vesztette életét, nyolcan súlyosan megsérültek, a magyar kisbusz utasai közül hárman súlyosan, egy utas könnyebben sérült meg.

Forrás: MTI/Horváth Mónika
Csak romokat hagyott maga után az óriási ütközés

A kaposvári kórház ügyeletes főorvosa, Győrffy Károly annyit közölt, hogy három sérültet vittek a kórházba, az ellátásuk folyamatban van. Arról, hogy milyen állampolgárságúak, és milyen fokú sérülést szenvedtek, illetve milyen beavatkozásokra van szükség, a főorvos nem adhatott felvilágosítást.

A siófoki kórház vezető ügyeletes főorvosának tájékoztatása szerint hozzájuk két súlyos sérültet, egy 37 éves román állampolgárságú férfit és egy feltehetően szintén román állampolgárságú nőt vittek a mentők. A férfit vasárnap délelőtt műtétre készítették elő, nyílt lábszártörése van, és hasi zúzódásokat is szenvedett. A nő állapota stabil, lapocka- és koponyasérülést szenvedett, de esetében műtétre nincs szükség - mondta a főorvos.

A székesfehérvári kórházba ugyancsak két sérültet szállítottak a mentők, állapotuk kielégítő - közölte az intézmény ügyeletvezetője. Jéhn Ákos azt mondta, egy fiatalkorú és egy felnőtt sérültet szállítottak hozzájuk, mindkettőjüket a traumatológián ápolják. Műtéti beavatkozásra egyikük esetében sem volt szükség, megfigyelés alatt tartják őket.

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban mindössze annyit közöltek, a hozzájuk vitt sérültek jól vannak.