Újra van Jobbik-frakció a borsodi megyegyűlésben

Vágólapra másolva!
A párt újjáalakult megyei frakciójának vezetője továbbra is Miklós Árpád megyei alelnök, önkormányzati képviselő, helyettese pedig Hoczáné Frankó Anna önkormányzati képviselő.
Vágólapra másolva!

Ismét frakciót alakíthatott a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésében, miután a testület módosította a frakcióalapításra vonatkozó szabályokat. A Jobbik megyei elnöksége pénteken közleményben tudatta: a párt újjáalakult megyei frakciójának vezetője továbbra is Miklós Árpád megyei alelnök, önkormányzati képviselő, helyettese pedig Hoczáné Frankó Anna önkormányzati képviselő.

A párt megyei közgyűlési frakciója május elején szűnt meg, miután két képviselő párton belüli konfliktusok miatt kilépett, és függetlenként folytatta munkáját. Ezzel a frakció létszáma ötre csökkent, és mivel a szervezeti és működési szabályzat értelmében hat képviselő alkothat frakciót a borsodi közgyűlésben, a Jobbik képviselőcsoportja akkor megszűnt.

A közgyűlés csütörtökön a Jobbik kérésére módosította a szabályzatot, és öt főben állapította meg a frakcióalapítás alsó határát.