Vágólapra másolva!
Rövid nyilatkozatot adott Orbán Viktor miniszterelnök az uniós vezetők brüsszeli tanácskozásáról kijövet. A találkozó eredményéről azt mondta, mindenki boldog, de a válságnak soha nincs vége, majd a szíriai keresztények sorsára is felhívta a figyelmet.
Vágólapra másolva!

"Mindenki boldog, minden ország boldog, a piacok boldogak, az EU országainak polgárai elégedettek lehetnek. Ez egy jó nap" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Brüsszeli tanácskozásról távozóban, amikor újságírók arról kérdezték, elégedett-e a csúcstalálkozó eredményével.

Amikor rákérdeztek, hogy akkor vége-e a válságnak, Orbán azzal reagált, "A válságnak soha nincs vége, különösen h az egész világgazdaság átalakulóban van, a válság elkerülhetetlen. A kérdés az, megfelelően kezeljük-e a válságot, és tegnap így történt". Azt mondta az eurozóna országainak miniszterelnökei "Remek munkát végeztek." Itt megnézheti Orbán Viktor nyilatkozatát (angolul, a videón 8:32 és 9:47 perc között):

Arra a kérdésre, hogy Szíriával és Törökországgal kapcsolatban jutottak-e valamire, Orbán a Szíriában élő keresztény kisebbségről kezdett beszélni, a fő kérdésen kívül szerinte az ő sorsukra is figyelni kell, mivel irántuk "különösen nagy felelősséggel tartozunk".

A csúcstalálkozó eredményeiről itt olvashat bővebben.