Fővárosi politikusokkal barátkozott az éjszaka császára

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint a rendőrségi korrupciós botrány egyik gyanúsítottja vallomásában azt mondta, több korábbi fővárosi politikus is törzsvendég volt a vállalkozó szórakozóhelyein.
Vágólapra másolva!

A V. László érdekeltségei védelmének gyanújával kihallgatott rendőrök egyike korábbi fővárosi vezetőkről tett említést, akik bensőséges kapcsolatban álltak a mulatótulajdonossal - írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Blikk. A lap úgy tudja, az "éjszaka császárának" szórakozóhelyein több fiatal politikus megfordult, sőt törzsvendégnek számítottak.

A Blikk szerint V. László kapcsolataira a titkosszolgálatok is felfigyeltek. Több vezető politikus baráti viszonyba került vele, rendszeresen össze is jártak a nagyvállalkozóval - írták.

Hozzátették: azt, hogy ebből milyen hasznot húzott V. László, egyelőre vizsgálják, de azt gyanítják, hogy komoly visszaélések történhettek önkormányzati szinten is.

V. Lászlót - aki többek között a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa - négy rendőri vezetővel és egy munkatársával együtt azzal gyanúsítják, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért V. havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügy hat gyanúsítottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás megkezdését. Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.