Négyszázezer forintért szavazott a Való Világ győztesére egy betörő

Vágólapra másolva!
1200 szavazatot küldött a Való Világ győztesére a februári fináléban egy betőrő egy autóvillamossági szervizből. A 400 ezer forintos telefonszámlát a szerviznek kell fizetnie, függetlenül attól, hogy bizonyíthatóan a betörő telefonált.
Vágólapra másolva!

400 ezer forintos telefonszámlát csinált egy betörő egy autóvillamossági szervizben a Való Világ fináléjának idején - közölte a Blikk csütörtökön. A lapot a szerviz tulajdonosa kereste meg, miután annak ellenére is neki kell kifizetnie a kárt, hogy bizonyíthatóan bűncselekmény áldozata lett. A szerviz tulajdonosa szerint egy egymillió forintos kódológépet is elloptak, amit megtérít neki a biztosító, azonban a 400 ezer forintos telefonszámlát, függetlenül attól, hogy a hívásokat a betörő indította. A Blikk által megkérdezett jogi szakértő szerint az eset még vis maiornak sem tekinthető, mert a telefonbetyárok ellen nem lehet biztosítást kötni. A betörő egyébként a műhelyből küldött mind az 1200 szavazatot a végső győztes Attilára küldte. Bár a szavazatok bűncselekmény - a betörés után - adta le, maguk a szavazatok szabályosak voltak.

"A hívó jelezte az ügyfélszolgálaton az esetet február 29-én; a hívó minden esetben előfizetői szerződéssel valamelyik hazai távközlési szolgáltatóval áll, amennyiben ilyen eset történik, akkor a hatóság tud intézkedni ebben az ügyben, erről minket nem köteles értesíteni. Távközlési csalások előfordulnak. A végeredményt nem befolyásolta az eset" - közölte a Telekom New Media.

Az [origo]-t kiadó Origo Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom.