Vádat emeltek Romániában Kulcsár Attila ellen

Vágólapra másolva!
Bűnszervezet létrehozásával és bűnszervezethez való csatlakozással vádolja a román ügyészség a magyar brókerbotrány főszereplőjét. Kulcsár Attila akár 20 év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

Kulcsár Attila, a brókerbotrány főszereplője ellen emelt vádat a napokban a romániai Bihar megyei ügyészség a bihon.ro nagyváradi hírportál szerint. A bihon.ro a teljes nevét közli azoknak a magyar állampolgároknak, akiknek csupán a kezdőbetűi szerepeltek a Bihar megyei rendőrkapitányság kedden kibocsátott és egyes romániai portálok által idézett közleményében.

E szerint a magyarországi brókerbotrány főszereplői, Kulcsár Attila és két társa juttatta 2001 decembere és 2003 májusa között a romániai Bihar megyébe azt a 4,8 millió eurónak megfelelő összeget, amelynek romániai személyek és cégek voltak a haszonélvezői.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott rendőrségi közlemény szerint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) nagyváradi ügyészei azonosították azokat a romániai cégeket, amelyekben az említett magyar állampolgárok tulajdonrésszel rendelkeznek, és a biztosítási végrehajtás jogi eszköze által a kár teljes megtérítését biztosították. A közlemény arra is kitér, hogy a magyarországi bűnszervezet két tagja ellen 2010 januárjában, a harmadik ellen ez év júniusában emelt vádat az ügyészség, és ha a bíróság bűnösnek találja őket, három és húsz év közötti büntetés róható ki ellenük.

Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ügyészség a Bihar Megyei Törvényszéken indította el a pert a magyar állampolgárok ellen. A törvényszék honlapjának adatai szerint a június 19-én iktatott dosszié vádlottja Kulcsár Attila, akit bűnszervezet létrehozásával és a bűnszervezethez való csatlakozással vádolnak a román hatóságok. A büntetőperben polgári peres félként a K&H Equities társaság is részt vesz. Az első tárgyalást a törvényszék ez év október 9-ére tűzte ki. A törvényszék honlapján elérhető adatok szerint a magyar hatóságok kérésére a Kulcsár Attila két társa ellen indított pert 2010. július 2-án Magyarországra helyezték át.