Kioktatta a melegolimpia miatt berzenkedőket a Vasas-elnök

Vágólapra másolva!
Még ha anyagilag megengedhetnék maguknak, sem mérlegelnének egy bérlő esetében szubjektív alapon - írta válaszlevelében a Vasas elnöke a melegolimpia miatt tiltakozó szurkolói csoportnak. Az ultrák azt követelték, ne engedjék be a rendezvényt a Vasas pályáira.
Vágólapra másolva!

Nem tartja szerencsésnek, "hogy a mindenkori Vasas-vezetés szubjektív alapon, azaz etnikai, vallási vagy más kisebbségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján döntsön a bérlő személyéről" - írta Markovits László Vasas-elnök abban a nyílt válaszlevélben, amellyel az egyesület ultráinak válaszolt. A szurkolói csoport korábban a június végén a Vasas-pályákon tervezett melegolimpia - hivatalos nevén Euro Games 2012 - megrendezése ellen tiltakozott.

Az elnök közölte, még ha anyagilag megengedhetné magának a klub, a vezetés akkor sem döntene szubjektív alapon, viszont a bérbeadásból származó bevétel hozzájárul a létesítmények fenntartásához, ami nem mindegy az állandó forráshiánnyal küzdő egyesületnek.

Az elnök szerint ráadásul spotrendezvényről van szó, amelynek megfelelő sportértékét a Londoni Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottsága (LOCOG) jelenti, amely maga is támogatásáról biztosította a rendezvényt.