Eloltották a tüzet a Mol zalaegerszegi finomítójában

Vágólapra másolva!
Kedden délután egy órakor történt robbanás a Mol zalaegerszegi finomítójában, egy tartály robbant föl, majd gyulladt ki. A tüzet délután három óra előtt sikerült eloltani, nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában kedden - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyelete. Az MTI információi szerint a környéken élők először robbanás hangjára lettek figyelmesek, majd hamarosan füstoszlopot láttak az üzem fölött. A tűz oltására több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett. A Mol tájékoztatása szerint a tüzet háromnegyed három előtt sikerült eloltani.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: az olajfinomítóban kedd délután egy órakor töltés közben egy 500 köbméteres tartály robbant fel és gyulladt meg. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a legmagasabb fokozatú riasztás alapján vonultak ki a helyszínre. Az [origo] megkereste a Zala megyei igazgatóságot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

A szóvivő kiemelte: a balesetben nem sérült meg senki, a lakosság nincs veszélyben, a környezetbe veszélyes anyag nem került ki. A robbanás következtében a környező tartályok nem sérültek meg, azok állapotát a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik. A baleset körülményeinek tisztázására az OKF teljes körű vizsgálatot, illetve tűzvizsgálatot rendelt el - tette hozzá Petróczi Tímea.

Május 18-án is volt egy robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, amikor bitumennel töltöttek fel egy ezer köbméteres tartályt, és a teteje megrepedt.