Előzetesben az Egymásért Alapítvány alapítója

Vágólapra másolva!
Jakubinyi Róbertet Földesi-Szabó László vallomásai alapján vesztegetéssel gyanúsítják. Ebben az ügyben került előzetes letartóztatásba a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főosztályvezetője is, aki a gyanú szerint pénzért elsimította Jakubinyi néhány büntetőügyét.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap az elmúlt héten Ausztriából kiadott Jakubinyi Róbertet, akit a Központi Nyomozó Főügyészség az Egymásért alapítvány volt vezetője, Földesi-Szabó László vallomásai alapján vesztegetéssel gyanúsított meg - írja a keddi Magyar Nemzet. A lap információi szerint a kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványban a főügyészség arra hivatkozott: a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye.

Balogh Zoltán, ügyészségi szóvivő megerősítette a lapnak, hogy a katonai tanács helyt adott az indítványuknak, de az államtitoknak minősülő nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt.

A lap emlékeztetett: ebben az ügyben helyezte a főügyészség előzetes letartóztatásba Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főosztályvezetőjét. A gyanú szerint Gyarmati és eddig meg nem nevezett társai pénzért elsimították Jakubinyi néhány büntetőügyét - írja a Magyar Nemzet.

Az Egymásért-ügyről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.