Elloptak a tűzszerészek elől egy világháborús lövedéket

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek elloptak egy második világháborús lövedéket, amelyet a Simontornya és Pálfa közötti útépítés alatt találtak még a múlt héten a munkások. A rendőrség nyomozást indított. Az útépítés során eddig három háborús lövedéket találtak, kettőt a tűzszerészek hatástalanítottak.
Vágólapra másolva!

Három alkalommal találtak második világháborús robbanóeszközöket a Tolna megyei Simontornya és Pálfa között, ahol aszfaltozzák a földutat. Ezek közül egyet felrobbantottak, egyet elszállítottak, egyet azonban a tűzszerészek érkezéséig ismeretlenek eltulajdonítottak - közölte a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezrede.

A Simontornya és Pálfa közötti útépítés során először június 15-én fordítottak ki a földből a munkagépek egy második világháborús, 10 centiméteres szovjet páncéltörő gránátot. Ezt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították. Június 18-án újabb robbanóeszközt - egy 85 milliméter átmérőjű, 30 centiméter hosszúságú tüzérségi lövedéket - találtak az útépítők Pálfa közelében, de azt a járőrök kiérkezéséig ellopták. A Paksi Rendőrkapitányság robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított eljárást.

"A lövedékhez ne nyúljanak, ne mozgassák és ne próbálják meg szétszerelni" - közölte Kuti István paksi rendőrkapitány. A rendőrség várja azok bejelentését, akik bármilyen információval szolgálhatnak az esetről.

Az útépítők hétfőn harmadszor is találtak egy második világháborús lövedéket, A tűzszerészeket egy 8,2 centiméteres szovjet aknagránát miatt riasztották. Ezt a helyszínen megsemmisítették.