Égetnek a fémülőkék a tettyei kilátóban

Vágólapra másolva!
A nyári napsütésben 50 fok felé is felforrósodhatnak a tettyei kilátóban lévő fémülőkék, ezért nem ajánlott azokra ráülni - írja a Bama.hu.
Vágólapra másolva!

Nem ajánlott a nyári napsütésben ráülni a tettyei kilátóban fél éve elhelyezett fémülőkékre, mert 50 fok fölé is felforrósodhatnak a padok - közölte a Baranya megye híreivel foglalkozó Bama.hu portál kedden. Az újság riportere egy átlagos nyári napon, 28 fokban mérte meg a vasülőkék hőmérsékletét, és 53 fokot mért. A lap szerint szoknyában, rövidnadrágban senkinek nem ajánlott a nyári napsütésben rájuk ülni, mert nem lehet megúszni az érintkezést bőrhólyagosodás, kisebb égési sérülés nélkül.

A tettyei kilátóba elhelyezett ülőkék már korábban is felháborodást keltettek a pécsiek körében, többen úgy gondolták, hogy a fémpadok nem illenek a környezetbe. A Bama.hu megkereste a kilátó tervezőjét, aki szerint a nyári melegben a betonpadokra sem ajánlott ráülni. Dévényi Márton szerint, ha a padok környékén megnőnek a fák, akkor a padok árnyékba kerülnek majd, és így nem forrósodnak fel az ülőkék.