Keresik az árulókat rendőrségnél

Vágólapra másolva!
Már vártuk magukat - a Népszabadság forrásai szerint így fogadták az ellenőrzésre kijelölt szórakozóhelyeken a hatóságokat. A lap forrásai szerint a rendőrségnél mindenütt belső vizsgálatok folynak, hogy kiderítsék, kik az árulók.
Vágólapra másolva!

Négy rendőr, köztük három magas beosztású rendőri vezető letartóztatása ellenére is fennmaradt Vizoviczki László érdekeltségeinek illegális rendőri védelme - írja hétfői számában a Népszabadság, pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A lap szerint valaki a hétvégén figyelmeztette az érintetteket a készülő akcióról két órával a hat hatóság bevonásával, Budapest 13 frekventált és a gyanú szerint egytől egyig Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyén végrehajtott, mindenre kiterjedő ellenőrzések előtt.

A lap szerint a szórakozóhelyeken pontosan tudták, mikor és hol lesz ellenőrzés, így azt is, hogy mire kell számítaniuk.

Szombatra virradó éjszaka nagyszabású ellenőrzést tartott a rendőrség és számos más hatóság 13 fővárosi szórakozóhelyen. Két mulatót bezártak, és többek között kábítószerrel való visszaélés, gázlopás és vizezett szeszes ital miatt indítottak eljárást ellenük.

Az ellenőrzések érintették a vesztegetéssel gyanúsított Vizoviczki László mulatóit is. A szórakozóhelyeken sok szabálytalanságot találtak: bejelentés nélküli foglalkoztatás, elmaradt rovarirtás, hiányzó vízcsapok, tiltott dohányzás, hiányos munkaidő-nyilvántartás, menekülési útvonalak jelzésének hiánya, járványügyi szabálysértés, vizezett szeszes ital, villany- és gázlopás miatt indítottak eljárást a különböző hatóságok. Több helyen jövedéki termékeket is lefoglaltak, és helyszíni bírságokat szabtak ki.

Több, a Hajógyári-szigeten található szórakozóhely is annak a Vizoviczki Lászlónak a tulajdonában van, akit négy rendőri vezetővel együtt azzal gyanúsítanak, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért Vizoviczki havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek. Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.