Lengyelországba ment zarándoklatra Kövér László

Vágólapra másolva!
A czestochowai magyar alapítású pálos kolostorhoz és Szűz Mária-kegyhelyhez zarándokol hétfőtől Kövér László házelnök. Az úton egy díszkutat is felavat.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalos látogatásra a lengyelországi Czestochowába utazott hétfőn Kövér László házelnök, hogy részt vegyen a magyar alapítású pálos kolostor és Szűz Mária-kegyhelyhez tartó zarándoklaton, amelynek fővédnöke is egyben - közölte az Országgyűlés Hivatala.

A kolostort és a kegyhelyet évente több millió zarándok keresi fel. Magyarországról hétszázan vesznek részt az eseményen, amelynek lelki vezetői Székely János, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye segédpüspöke, Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke és Bátor Botond pálos tartományfőnök.

A zarándoklat során a házelnök felavat egy díszkutat, amely a lengyel-magyar barátságot szimbolizálja. A csaknem három méter magas márvány díszkút - Markolt Zsolt György szobrászművész alkotása - Boldog Özsébet, az egyetlen magyar eredetű férfi szerzetesrend alapítóját ábrázolja. Az eseményen a pálos rend elöljárói mellett több lengyel közéleti és politikai személyiség is részt vesz.