Szegedi Csanád lett a Jobbik borsodi elnöke

Vágólapra másolva!
Kilencvenkét százalékos többséggel Szegedi Csanádot választották a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökévé a párt vasárnap tartott megyei tisztújító választmányán. Az új megyei elnök kijelentette, az összeesküvés-elméletek kora lejárt, s egy éven belül megduplázza a megyei Jobbik-szervezetek számát.
Vágólapra másolva!

Tisztújító megyei választmányt tartott vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jobbik, ahol a párt küldöttei nagy többséggel Szegedi Csanádnak, a párt EP-képviselőjének szavaztak bizalmat - tájékoztatta a sajtó képviselőit Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, aki szerint választás eredménye jelzi, hogy a megye tagsága miden korábbinál egységesebb és erősebb.

"Ez pedig azt is jelenti, hogy alaptalan volt az elmúlt időszak hisztériakeltése a borsodi jobbik gyengüléséről, pláne feloszlásáról" - tette hozzá a pártigazgató, aki szerint a borsodi Jobbik nem szakadáson ment keresztül az elmúlt egy évben, hanem tisztuláson.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a párt legerősebb megyéjét tavasszal hónapokig belharc tépázta - amelynek a borsodi elnök, Endrésik Zsolt és a párt korábbi alelnöke, Szegedi Csanád közötti konfliktus volt a fő mozgatórugója. A belső viszálykodás április végére oda vezetett, hogy Endrésik és a megyei vezetés többi tagja lemondott posztjáról, majd több, Endrésikhez lojális szervezetet feloszlatott a pártvezetés. A parlamenti frakció ugyancsak április végén kizárta Endrésiket a képviselőcsoportból, majd május elején a Jobbikból is kizárták.

Az országos pártvezetésben többen is tudtak arról, hogy Endrésik és Szegedi viszonya "egy magánügy miatt" (információink szerint nőügy miatt) romlott meg, Vona Gábor pártelnök azonban úgy látta, hogy az országos vezetésnek kell lépnie, ha helyben nem tudják tisztázni a konfliktust.

A Jobbik május közepi országos tisztújításán Szegedi Csanádot ismét alelnöknek jelölték, de a posztért indulók közüli legkevesebb szavazattal végül nem lett alelnök, kiszorult a pártvezetésből (két évvel korábban még ő kapta a legtöbb szavazatot alelnökként).

Vasárnapi megyei elnökké választása után mondott beszédében Szegedi Csanád célként azt jelölte meg, hogy a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és országosan is a Fidesz váltópártja legyen 2014-ben. Ennek érdekében azt ígérte, megerősíti megyei szinten is a szakmai kabinetrendszert, s egy éven belül megkétszerezi a megyei szervezetek számát.

Szegedi Csanád mellett Egyed Zsolt és Balla Gergő országgyűlési képviselő, Jakab Péter miskolci önkormányzati képviselő, Miklós Árpás megyei képviselő, valamint Jámbor Márk és Hocza Tamás választókerületi szervező került be a megyei pártvezetésbe.