Hamis focisálak lapultak a lekapcsolt kamionban

Vágólapra másolva!
Törökországból származó, hamis márkajelzésű ruhadarabokat foglalt le a vámhatóság egy szlovák kamionban. A rakományban elrejtett pólók, farmerok, focisálak több mint 100 millió forintot értek.
Vágólapra másolva!

Több mint százmillió forint értékű, hamis márkajeggyel ellátott textilárut foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák rendszámú kamionban - közölte a szervezet. A vámhivatal emberei az M1-es autópálya lébényi pihenőjénél csaptak le a szállítmányra.

Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő vasárnap közölte, hogy a több mint 23 ezer darab, védett márkajelzéssel ellátott textilárut, köztük pólókat, futballcsapatok sálait, farmereket, ingeket és ágyneműt találtak. A jármű menetlevele szerint Törökországból származó "gyűjtőárut" szállított Szlovákiába.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az összesen 105 millió forint értékű hamis árut lefoglalta, és az ügyet - áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentéssel - átadta a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságának - áll a közleményben.