Most nem úszták meg Vizoviczki mulatói a rendőri ellenőrzést

Vágólapra másolva!
Nagyszabású ellenőrzést tartott a rendőrség és számos más hatóság 13 fővárosi szórakozóhelyen szombatra virradó éjszaka. Két mulatót bezártak, és többek között kábítószerrel visszaélés, gázlopás és vizezett szeszesital miatt indítottak eljárásokat. Az ellenőrzések érintették a vesztegetéssel gyanúsított Vizoviczki László mulatóit is.
Vágólapra másolva!

Két mulatót is bezárattak a hatóságok, miután péntekről szombatra virradó éjszaka nagyszabású átfogó ellenőrzéseket végeztek 13 fővárosi szórakozóhelyen. Az ORFK szóvivői irodája szerint az akcióban összesen 300 fő vett részt, a rendőrök mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai.

Összesen 218 személlyel szemben intézkedtek. Két emberrel szemben kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja - a rendőröknek akartak drogot eladni -, másik két emberrel szemben közbiztonságra különösen beszélyes eszköz birtoklása - baseballütőkkel mentek szórakozni -, további két emberrel szemben a közlekedési szabályok megsértése miatt indítottak eljárást.

A szórakozóhelyeken sok szabálytalanságot találtak: bejelentés nélküli foglalkoztatás, elmaradt rovarirtás, hiányzó vízcsapok, tiltott dohányzás, hiányos munkaidő-nyilvántartás, menekülési útvonaljelzések hiánya, járványügyi szabálysértés, vizezett szeszesital, villany- és gázlopás miatt indítottak eljárást a különböző hatóságok. Több helyen jövedéki termékeket is lefoglaltak, és helyszíni bírságokat szabtak ki.

A rendőrségi közlemény szerint annak ellenére találtak sok szabálytalanságot, hogy az ellenőrzés híre bizonyítottan eljutott a szórakozóhelyek tulajdonosaihoz.

Arról ugyan nem számolt be a rendőrség, hogy pontosan mely szórakozóhelyeket ellenőrizték, csak azt közölték, hogy ezek a Hajógyári-szigeten, illetve a fővárosban voltak. Az [origo] egyik munkatársa pedig a Moulin Rouge közelében látott több mint egy tucat járőrkocsit, pénzügyőri autót, civil rendőrautót péntek éjszaka.

A Nagymező utcai Moulin Rouge és több, a Hajógyári-szigeten található szórakozóhely is annak a Vizoviczki Lászlónak a tulajdonában van, akit négy rendőri vezetővel együtt azzal gyanúsítanak, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért Vizoviczki havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek. Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.

Cikkünk megjelenése után Vizoviczki László ügyvédje levelet jutattot el szerkesztőségünkbe, amelyben azt írja, hogy az ügyfele érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken "a többórás, alapos vizsgálatot követően a hatóságok nem tártak fel olyan súlyú szabálytalanságot, mely a szórakozóhelyek bezárására okot adott volna".