Bombát találtak a Balatonban, kiürítették a a lellei strandot

Vágólapra másolva!
Várhatóan este fél 8 kor robbantják fel a balatonlellei strandon megtalált bombát. A környéket 500 méteres körben kell kiüríteni.
Vágólapra másolva!

Egy fürdőző talált rá egy második világháborús, működőképes orosz repeszaknára szombat délután a Balatonban, a gránátot pár órán belül megsemmisítik - közölte Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Hozzátette: egy középkorú férfi fedezte fel a robbanószerkezetet Balatonlelle Virág utcai strandján, majd visszaengedte a vízbe. A rendőrség a környéket mintegy 250 méter sugarú körben kiürítette, miközben egy közelben tartózkodó, a szabadidejét töltő tűzszerész a robbanószerkezet keresésére indult. Hamarosan meg is találta, és a partra vitte.

A robbanószerkezetet - amely nem támadógránát, ahogyan azt korábban közölték, hanem egy repeszakna - a honvédség tűzszerészeinek helyszínre érkezését követően, a tervek szerint este robbantják fel a vízben, a közelben található móló végénél. Ezt megelőzően 500 méteres körben fogják kiüríteni a helyszínt.

Legutóbb hétfőn, a Velencei-tó egyik strandján, Gárdonyban találtak kézigránátot a fürdőzők. Múlt hétvégén pedig szintén a Balatonban, Siófok nagystrandjánál bukkantak egy második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére a strandolók. A Magyar Honvédség azt kéri a lakosságtól, hogy aki robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, ne fogja meg, ne tegyen vele semmit, hanem azonnal értesítse a rendőrséget.