Szabálytalan közmunka miatt kell fizetnie Gyöngyöspatának

Vágólapra másolva!
Magánterületen dolgoztak a közmunkások Gyöngyöspatán, ezért több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást kell visszafizetnie a településnek. A jobbikos polgármester tagadja, hogy az ő ingatlanán dolgoztak volna a közmunkások.
Vágólapra másolva!

Több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást vissza kell fizetnie Gyöngyöspatának, mert a munkát a szerződéstől eltérő helyen, részben magántulajdonú ingatlanokon végeztette az önkormányzat - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal médiareferense pénteken.

Ugyanakkor a munkaügyi kirendeltség azt nem állapította meg, hogy a szabálytalan foglalkoztatás Gyöngyöspata polgármesterének ingatlanján is történt volna - közölte Burián Orsolya.

A sajtóban korábban napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint Gyöngyöspatán a közmunkásokat Juhász Oszkár jobbikos polgármester birtokán dolgoztatják. A sajtóhíreket a faluvezető tagadta, és jogi lépéseket helyezett kilátásba az azokat közlő médiával szemben.

A mintegy 2800 lakosú település az után került a figyelem középpontjába, hogy tavaly tavasszal etnikai jellegű feszültség alakult ki a faluban. Tavaly júliusban Gyöngyöspatán bozótirtással kezdődött meg a kormány által meghirdetett közmunkaprogram első fázisa.