Többet vár a kormánytól a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakciója alapvetően elfogadja a költségvetés tervet, de néhány kérdésben, például a munkahelyteremtésben többet várnak a kormánytól. A frakció adókedvezményt szeretne kiharcolni a kisvállalkozásoknak és a leszakadó régióknak.
Vágólapra másolva!

Megvitatta a költségvetés tervezetét a Fidesz frakciója - jelentette be Rogán Antal frakcióvezető a testület rendkívüli ülése után pénteken Budapesten. Rogán szerint a kormánypárti frakciók alapvetően elfogadják a jövő évi költségvetés sarokszámait, de "világos célok kellenek" ezért a munkával és a munkahelyteremtéssel kapcsolatos kéréseket fogalmaznak meg a kormány felé.

A frakció két dolgot kér a kormánytól ennek érdekében: az egyik az, hogy részesítsék védelemben a 25 év alatti, a 55 év feletti és a képzettség nélküli munkavállalókat. Azt szeretnék, hogy a kormány adókedvezményekkel és egyéb tehercsökkentéssel segítse ezeknek a csoportoknak a foglalkoztatását. Ezen kívül az önfoglalkoztató kényszervállalkozások és a mikrovállalkozások adóterheinek csökkentését is kérték a kormánytól. Szerintük azért lenne ez fontos, mert Magyarországon a vállalkozások harmad ebbe a csoportba tartozik.

Rogán Antal szerint a frakció számára az is fontos lenne, hogy érvényesüljön a területi elv, azaz azt szeretnék, ha a kormány fontolóra venné, hogy egyes régiókban adókedvezényekkel, tehercsökkentéssel segítik a beruházásokat. A frakcióvezető bejelentette azt is, hogy hétfőn délelőtt a frakciók rendesülésre várják Matolcsy Györgyöt és Orbán Viktor kormányfőt, és remélik, hogy a kormány el fogja fogadni a javaslataikat. Kérni fogják a kormánytól azt is, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a célok érdekében a bevételi oldalon is.