Július elsején indulnak a BKV hajói

Vágólapra másolva!
Három dunai hajójáratot indít el július elsejétől a BKV. Hétköznapokon kér járat közlekedik majd, és lesz egy járat, amely csak hétvégén fog járni.
Vágólapra másolva!

Július elsejétől indítja el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV a közforgalmú hajójáratokat, amelyek a Kopaszi-gát és Újpest, illetve Óbuda között közlekednek majd - jelentette be György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

Három járatot indul, ezek a D11, a D12 és D13 nevet viselik. A 11-es hétköznap Újpest, Árpád út és Haller utca között, a 12-es szintén munkanapokon, de csak csúcsidőben a Rómaifürdő és Kopaszi-gát között, a 13-as pedig ugyanezen az útvonalon hétvégente szállít utasokat.

Az már a fővárosi közgyűlés szerdai döntésekor kiderült, hogy a hajójáratok munkanapokon Budapest-bérlettel, napijeggyel és 400 forintos, helyszínen váltott vonaljeggyel is igénybe vehetők, hétvégén viszont csak vonaljeggyel lehet utazni a hajókon, a kerékpárokra pedig külön, szintén 400 forintos jegyet kell venni. A 6 éven aluliak és a 65 éven felüliek számára ingyenes a szolgáltatás.

A BKK az előterjesztés szerint évi 82 millió forintos bevétellel számol, és bár ennek jelentős része a szárazföldi közlekedési ágazatoktól vonná el a bevételt, így is mintegy 22 milliós lehet a többletbevétel.