Fideszes politikus felesége kapott állami földet

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint egy földpályázat eredményeként jutott a Balaton közelében lévő földhöz Szedlák Attila képviselő gyógypedagógusként dolgozó felesége. A helyiek szerint a családnak nincs gazdálkodói tapasztalata. A képviselő nem talált kivetnivalót az ügyben, szerinte felesége visszakapta azt, amit korábban elvettek tőle.
Vágólapra másolva!

Szedlák Attila fideszes képviselő felesége, a gyógypedagógusként dolgozó Szedlák Bernadett 34 hektár föld haszonbérleti jogát nyerte el - írja a Blikk. A balatonvilágosi, a tóparttól 900 méterre lévő - 70 focipályának megfelelő méretű - földért évente hektáronként 37 ezer forintot kell fizetnie a pályázat nyertesének.

"Szedlákéknak semmiféle gazdasági tapasztalatuk nincsen" - idézett a lap helyi forrásokat. Ráadásul Szedlák család nem is Balatonvilágoson, hanem Litéren lakik, így épphogy megfelelnek a pályázati kiírsában szerpelő 20 kilométeres távolsági kritériumnak.

A politikus a Blikknek azt mondta: "A feleségem családjának voltak földjei, amit az államosításkor elvettek, most tulajdonképpen visszakapta ezeket". Szedlák Attila nem érzi visszaásnak, hogy politikusként jutott állami földhöz. "Ekkora területre nem is érdemes traktort venni, a helyi gazdálkodókkal fogjuik megműveltetni a területet" - tette hozzá.

Szabó Csaba miniszteri biztos a lapnak azt nyilatkozta, a szóban forgó balatonvilágosi földre négy pályázat érkezett, ebből egy érvénytelen volt. Hozzátette, az, hogy valaki gyógypedagógus, az nem kizáró ok a pályázaton.

A földpályázatok ügye az után került előtérbe, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Ángyán József fideszes képviselő januárban arra hivatkozva mondott le a posztjáról, hogy a bérleti jogra kiírt pályázatokon nem a családi gazdálkodók, hanem különböző érdekcsoportok nyertek.